HAAR doorgestreept

Van 1 t/m 16 april expositie HAAR in Projectspace LOKAAL in Utrecht. Spelend met de structuur van een expositie zijn twee lang HAAR-werken gedeeld met het publiek in combinatie met “haar-dialogen” en een queer HAAR-avond. Gedurende de periode heeft Engel acht “haar dialogen” gevoerd met genodigden. Gesprekken over onder meer de HAAR-werken, over de betekenis van haar, over “in-de-wereld-zijn” en over de relatie lichaam-kunst.

Presentatie van de HAAR-werken vond plaats in combinatie met het geluidswerk TUSSENKLANKEN van Marijke Hooghwinkel.

Midden in de expositie vond de opening plaats, om zich zo ook in het tussen te bevinden en bovendien ruimte te geven aan de beelden en Engel om zich in de ruimte comfortabel te voelen. Tijdens de opening tekst-performances van Annie Abrahams, Stefan Bras en Marijke Hooghwinkel (foto’s volgen).

De doorhaling van woorden heeft te maken met het bevragen van bepaalde woorden. In de titel HAAR heeft de doorhaling betrekking op het materiaal dat haar was (en vervolgens het as waarmee de beelden zijn gemaakt) en de identiteit van de maker, Engel, zich identificerend als non-binair en voorheen “haar”.

Impressie van de expositie:

Links: uit eerder werk ontstaat nieuw werk, rechts: uit één van de haardialogen, L. van Oosten nam haar jaren bewaarde “meisjes” vlechten mee

In aanloop naar de expositie geknipt door de Queerbarber:

Terug naar de pagina HAAR werken