pluck

Engel Pluck is multidisciplinair kunstenaar en onderzoekt in hun werk mechanismen van betekenisgeving in taal en beeld. Centraal staan het menselijk lichaam en het ter discussie stellen van duale denkmechanismen.

Pluck is eerstegraads bevoegd kunstdocent, doceert onafhankelijk vanuit de Engelacademy en is artistiek leider van UTosia huis voor de Kunst en Filosofie in Utrecht.

“de engel is degene die onophoudelijk beweegt van identiteit naar identiteit, eindeloos blijft openen en herdefiniëren, blijft zoeken, de beweeglijkheid omarmt of -vleugelt van identiteiten, contexten en feiten, van het talige universum”

“de engel representeert een andere lichamelijkheid. niet te reduceren, te vangen in filosofie, theologie en moraliteit, verschijnt de engel als een boodschapper van een ethiek via de kunst, zonder dat hij/zij in staat is meer te geven dan dan het gebaar dat het representeert” uit: An Ethics of sexual difference van Luce Irigaray (heel vrij vertaald)


Pluck werkte 20 jaar als registeraccountant , nationaal en internationaal, was assurance specialist in de banken- en betaalindustrie. Ging vervolgens naar de kunstacademie. Drs. Mariska Baars-Pluck RA RE EMITA CIA CISA. vloog weg van sociale binaire codering en weg van heteronormatieve standaarden. Mariska Baars-Pluckcontact: mail@p-luck.net